Ciasto Cappuccino

4.5 (186 ocen)

  • 30 min

Delikatne jak ptasie mleczko.

  • 30 min

Składniki:

  • Paczka biszkoptów (180g)
    2 szklanki mleka w proszku
    5 łyżek kawy rozpuszczalnej
    1,5 + 0,5 szklanki gorącej wody
    2łyżki żelatyny
    200g masła
    3 jaja
    600g homogenizowanych serków waniliowych
    1/2 szklanki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Kawy Cappuccino

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy miękkie masło i całość miksujemy do uzyskania puszystej masy. Następnie kolejno dodajemy serki homogenizowane. Na końcu wsypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Kawę rozpuszczalną i żelatynę zalewamy gorącą wodą - odpowiednio 1,5szklanki i 0,5 szklanki. Zostawiamy do ostygnięcia. Biszkpty maczamy w kawie i układamy w kwadratowej blasze. Do masy dodajemy żelatynę i całość energicznie mieszamy. Połowę masy wylewamy na biszkopty, nastepnie znów partia biszkoptów i druga część masy. Całość posypujemy kakao i wstawiamy do lodówki do ok 2 godziny. Przed podaniem można udekorować malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Mleko Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować