CIASTO BANANOWO - JABŁKOWE

5 (154 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Ciekawe połączenie smaku. Proste i apetyczne. Dzieci to lubią. Polecam na podwieczorek.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mąki tortowej
    3/4 szklanki cukru
    3/4 kostki margaryny
    2 łyżki gęstej śmietany
    2 jajka
    proszek do pieczenia (na 0,5kg mąki)

    Dodatki:

    1 mały słoik dżemu pomarańczowego
    2 jabłka
    2 banany
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto bananowo - jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto  bananowo-jabłkowe 1. Ze wszystkich składników zagnieść kruche ciasto. Uformować i
    podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkować na
    placek
    i wyłożyć nim blachę (o wym. 23x35) wysmarowanej tłuszczem i
    posypanej
    bułką tartą. Rozsmarować na nim dżem. Jabłka i banany obrać i
    pokroić w plasterki. Rozsypać na dżemie. Rozwałkować drugą część
    ciasta i przykryć nim owoce. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w
    temp. 180 st. na złoty kolor około 50 minut. Po upieczeniu posypać
    cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować