Ciastka Kruszynki z orzechami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealnie kruche, nie za słodkie, pyszne domowe ciasteczka.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g mąki pszennej pełnoziarnistej
    120g masła
    30g cukru
    50g pokrojonej czekolady gorzkiej lub deserowej
    50g pokrojonych orzechów włoskich
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Kruche ciasteczka

Ciastka kruszynki z orzechami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasta Kruszynki z orzechami i czekoladą 1. Mąkę, proszek do pieczenia, masło, jajko i cukier zagnieść na gładką masę. Dodać pokrojone orzechy i czekoladę. Wszystko połączyć.
  • Ciastka Kruszynki z orzechami i czekoladą 2. Z ciasta uformować kulki, ułożyć na papierze do pieczenia, spłaszczyć dłonią.
    Z podanej porcji wychodzi około 20 ciasteczek.
    Piec około 15- 20 minut w temperaturze 180 stopni, góra- dół, aż lekko się przyrumienią.
  • Ciastka Kruszynki z orzechami i czekoladą 3. Ciasteczka ostudzić na kratce do pieczenia.

Porady

Po upieczeniu ciasteczka można polać dodatkowo roztopioną czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować