KRUCHE CIASTKA Z CZEKOLADĄ, KOKOSEM I ORZECHAMI

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Kto nie lubi małych słodkich, chrupiących z fajnymi dodatkami ciastek. Takie ciacha to frajda dla całej rodziny. Nie dość, że możemy je przygotować wspólnie z dzieciakami, to jeszcze są mega smaczne i szybko znikają.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 400 g masła,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    szklanka cukru,
    4 szklanki mąki,
    2 jajka,
    2 mleczne czekolady po 100 g,
    100 g wiórek kokosowych,
    100 g orzechów laskowych rozdrobnionych.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kruche ciastka z czekoladą, kokosem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka są banalnie proste w przygotowaniu, a wykonanie zajmuje chwilkę.

    Do miski wrzucamy masło, najlepiej pokroić w kostkę, wbijamy jajka. Wsypujemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Całość zagniatamy dość szybko. Czekolady kroimy w drobną kostkę. Do ciasta dodajemy orzechy laskowe, wiórka kokosowe i czekoladę. Wszystko zagniatamy. Wszystko ma się ładnie ze sobą połączyć.

    Jeżeli chcemy możemy schować na chwilkę do lodówki.

    Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy i układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

    Ciastka pieczemy 10-15 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. Ciasteczka szybko się pieką. Ciacha powinny mieć złoty kolor.

Porady

Zachowują długo świeżość.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować