Ciasteczka kruche z orzechami, migdałami i polewą krówkową

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pyszne kruchutkie słodziutkie ciasteczka. Oczywiście można dodać bakalie jakie lubimy i polewę jaką lubimy. Ja z córeczką uformowałam trójkąciki ale można wg, własnych upodobań.

  • 35 min

Składniki:

  • 200 g masła
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    450 g mąki pszennej
    250 g cukru
    połowa cukru waniliowego
    polewa krówkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka kruche z orzechami, migdałami i polewą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Dokładnie zagnieść ciasto. Odstawić na 10 min. do lodówki.
  • 2. Orzechy podzielić na drobne kawałki.
  • 3. Z ciasta formujemy trójkąty lub kulki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy orzechy i płatki migdałowj na każde ciasteczko ( delikatnie je wbijamy).
    Rozgrzać piekarnik do temperatury 170 stopni. Ciastka pieczemy ok. 20 min.

  • 4. Polewę przygotowujemy wg. zaleceń producenta i polewamy każde ciasteczko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować