Pyszne kruchutkie słodziutkie ciasteczka. Oczywiście można dodać bakalie jakie lubimy i polewę jaką lubimy. Ja z córeczką uformowałam trójkąciki ale można wg, własnych upodobań.
35 min
Składniki:
200 g masła
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
450 g mąki pszennej
250 g cukru
połowa cukru waniliowego
polewa krówkowa
Ciasteczka kruche z orzechami, migdałami i polewą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Dokładnie zagnieść ciasto. Odstawić na 10 min. do lodówki.
2.Orzechy podzielić na drobne kawałki.
3.Z ciasta formujemy trójkąty lub kulki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy orzechy i płatki migdałowj na każde ciasteczko ( delikatnie je wbijamy).
Rozgrzać piekarnik do temperatury 170 stopni. Ciastka pieczemy ok. 20 min.
4.Polewę przygotowujemy wg. zaleceń producenta i polewamy każde ciasteczko.
Komentarze