Mielone jeżyki z kabanosem i smażonym porem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inne niż tradycyjne mielone. Jak dla mnie lepsze :)

  • 30 min

Składniki:

  • Na 3 kotleciki:
    30 dkg mięsa mielonego (np. łopatki)
    kawalek bułki (namoczony)
    1 jajko
    niewielki kawałek pora
    10 dkg kabanosa
    bułka tarta
    vegeta
    pieprz
    słodka papryka
    koperek suszony
    przyprawa do mięsa mielonego
    olej

Mielone jeżyki z kabanosem i smażonym porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroimy w cienkie paski i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
  • image-1qmf1wc 2. Do mięsa mielonego dodajemy usmażony na złocisty kolor por. Kabanosa kroimy w drobne kawalki i dodajemy do miesa. Wszystko doprawiamy, dodajemy jajko i bulkę tartą i wyrabiamy masę.
  • image-0a0h6dx 3. Z powstałej masy formułujemy owalne kotleciki. Na jedną część wbijamy delikatnie cieniutko pokrojone kawałeczki kabamosa.
  • 4. Smażymy pod przykryciem z każdej ze stron po kilka minut.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy