Ciasteczka francuskie ( rożki )

5 (166 ocen)

Pyszne ciasteczka francuskie z nadzieniem z serka philadelphia i mascarpone z dodatkiem czekolady ....

Składniki:

  • Gotowe ciasto francuskie ( 275 g)
    Czekolada mleczna 100 g
    1/4 szklanki serka Philadelphia
    1/4 szklanki serka Mascarpone
    3 łyżki cukru
    1 żółtko
    1 łyżka mąki
    jajko do posmarowania gotowych rożków
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka francuskie ( rożki ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka francuskie ( rożki ) 1. Ciasto podzielić na równe kwadraty . Do miski włożyć serek philadelphia , mascarpone , żółtko , mąkę , cukier . Czekoladę bardzo drobno pokroić , dodać do serków , wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać . Na każdy kwadrat kłaść nadzienie , sklejać rożki , posmarować roztrzepanym jajkiem , piekarnik rozgrzać do 180 - 190 *C piec około 15- 20 minut , do zrumienienia .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować