Ciapciarapcia

2.75 (4 ocen)

  • 40 min

Przepis otrzymałam od mamy, teraz studiując często przyrządzam ciapaciarapcie wspominając domowe smaki. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania a efekt jest niesamowity. Polecam!

  • 40 min

Składniki:

  • średnia czerwona papryka
    30 dag pieczarek
    50 dag mięsa gulaszowego luz z łopatki
    puszka kukurydzy konserwowej
    duża cebula
    sól
    pieprz
    liść laurowy
    gałka muszkatołowa
    ryż
    ew. koper lub pietruszka do posypania
Wystaw ocenę:

2.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciapciarapcia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, w tym czasie kroimy pieczarki i cebulę w piórka a paprykę w paseczki.
    Całość wraz z podsmażonym już mięsem wrzucamy do garnka i podlewamy 3/4 szklanki wody.
    Całość doprawiamy. Kiedy wszystko nam się lekko poddusiło dodajemy kukurydzę.
    Dusimy jeszcze przez około 15 minut.
    Podajemy z ryżem.
    Smacznego!

Porady

Zamiast jednej czerwonej papryki możesz dodać po pół zielonej i czerwonej. Danie będzie bardziej kolorowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować