Chipsy z ciasta na pierogi

4.47 (188 ocen)

  • 15 min

Zawsze kiedy robię pierogi robię więcej ciasta, aby później móc zrobić chipsy.

  • 15 min

Składniki:

  • ciasto pozostałe z pierogów
    olej do smażenia
    sos czosnkowy
    sól
Wystaw ocenę:

4.47 (188 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Chipsy z ciasta na pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pozostałego ciasta po pierogach, rozwałkowujemy cienki placek. Kroimy dowolny kształt i smażymy na głębokim oleju na patelni. Smażymy na jasny złoty kolor i wyciągamy na bibułowy ręcznik. Na koniec solimy do smaku i podajemy z sosem czosnkowym.

Porady

Świetnie się sprawdzają na domowych imprezach zamiast standardowych chipsów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować