Sekret idealnego ciasta na pierogi

4.49 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ciasto wykonane z tego przepisu jest bardzo elastyczne, delikatne i łatwo się je wałkuje. Dzięki takiemu ciastu lepienie pierogów to czysta przyjemność.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    ok.1 szklanka ciepłej - letniej wody ( NIE GORĄCA )
    3 łyżki oleju rzepakowego
    sól - szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ciasto na pierogi

Sekret idealnego ciasta na pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sekret idealnego ciasta na pierogi 1. Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto.

    SEKRET ==> Dobrze jest też odstawić ciasto "na odpoczynek" tak na 15 - 30 min.owinięte w folie spożywczą - ciasto wtedy staję się naprawdę idealne do rozwałkowywania oraz lepienia i ozdabiania pierogów.

    Po tym czasie ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka, nakładać farsz i lepić pierożki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Olej Sól Woda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować