Chałka na słodko

4.48 (192 ocen)

  • 30 min

Rewelacyjny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa - np. chałki.Z dżemem , miodem czy też masłem orzechowym smakuje rewelacyjnie!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    * czerstwa chałka - 1 szt
    * jajko - 2 szt
    * mleko - 125 ml
    * olej do smażenia - 250 ml
    * sól - 1 szczypta
    DODATKOWO:
    * dżem / miód
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chałka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem i szczyptą soli.
    Chałkę kroimy na kromki.
    Obtaczamy w masie jajecznej.
    smażymy po kilka minut z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.
    Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Porady

To samo możesz zrobic z dowolnym czestwym pieczywem. Dodając paprykę , pieprz do masy jajecznej zrobisz wersję na ostro.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować