Cappuccino z ajerkoniakiem

5 (1 ocen)

W moim domu uwielbiają takie ciasta

Składniki:

  • BISZKOPT
    jajka-6 szt
    mąka -1 szkl
    cukier-1 szkl
    proszek do pieczenia -1 łyżeczka
    KREM
    śmietana kremówka Puratos-2 szkl
    kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek
    PONCZ
    ajerkoniak -5 łyżek
    DEKORACJA
    posypka czekoladowa
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cappuccino z ajerkoniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cappuccino z ajerkoniakiem 1.
    BISZKOPT
    Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno,dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec w 180 stop.przez ok.25 minut.
  • Cappuccino z ajerkoniakiem 2. KREM
    Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino,wymiksować.
  • Cappuccino z ajerkoniakiem 3. Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem
  • Cappuccino z ajerkoniakiem 4. Wyłożyć krem na ciasto,posypać posypką czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować