Babka z ajerkoniakiem

4.96 (166 ocen)

Super szybka w wykonaniu , puszysta babka z ajerkoniakiem

Składniki:

  • 4 jajka
    25 dkg. cukru pudru
    25 dkg. mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 szkl. oleju
    1/4 szkl. ajerkoniaku
Wystaw ocenę:

4.96 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Babka z ajerkoniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polecam 1. Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę , dodać mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia , wymieszać powoli dolewać olej( ciągle mieszając ) i ajerkoniak. Wylać do formy na babkę albo do formy na keks . Piec około 30 -35 minut w temp. 175 *C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować