Babka z ajerkoniakiem

  • wyświetlono: 6698 |
  • dodany do książki kucharskiej: 20 |
  • polecenia: 2

Super szybka w wykonaniu , puszysta babka z ajerkoniakiem

Bo-Bożena

Składniki

4 jajka
25 dkg. cukru pudru
25 dkg. mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szkl. oleju
1/4 szkl. ajerkoniaku

Sposób przygotowania przepisu:

Babka z ajerkoniakiem

  • Polecam1. Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę , dodać mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia , wymieszać powoli dolewać olej( ciągle mieszając ) i ajerkoniak. Wylać do formy na babkę albo do formy na keks . Piec około 30 -35 minut w temp. 175 *C

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycieciasta i deserykategoria_ciasta

Komentarze

Podobne przepisy

Ucierana szarlotka z ajerkoniakiem

Dodane przez: Od A do Z ugotujesz

Ucierana szarlotka z ajerkoniakiem

Szarlotka z ajerkoniakiem i wanilią.

Krem

Dodane przez: 2milutka

Walentynkowy deser z ajerkoniakiem

Przez żołądek do serca, jak mówi...

Murzynek z ajerkoniakiem

Dodane przez: Karioka

MURZYNEK Z AJERKONIAKIEM

Ciasto smaczne. Delikatna "nutka"...

piernik z ajerkoniakiem

Dodane przez: Milena127

Piernik z ajerkoniakiem

Jego zapach od razu przywołuje...

drożdżówki

Dodane przez: Luelle

Drożdżówki z ajerkoniakiem

Miękkie drożdżówki z masą serowo-ajerkoanikową,...

Ptysie z ajerkoniakiem

Dodane przez: pkrasinska

Ptysie z ajerkoniakiem

pyszne i lekkie jak pył

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE