1.Rurki: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Wkładamy na godzinę do lodówki, aby ciasto odpoczęło.
Po tym czasie ciasto wyjmujemy, dzielimy na 5 części i rozwałkowujemy na grubość około 1-2mm. Olej rozgrzewamy. Z ciasta wycinamy kółka szklanką i zakładamy na rurki metalowe. Wrzucamy bezpośrednio na rozgrzany olej. Smażymy do zrumienienia.
2.Czekolada: Czekoladę łamiemy na drobne części, wkładamy do naczynia, które możemy włożyć do mikrofalówki. I roztapiamy.
Smarujemy krawędzie rurek czekoladą i zanurzamy w posypce, odkładamy do zastygnięcia czekolady. Tak postępujemy z każdym ciastkiem.
3.Krem: Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody i odstawiamy na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie wkładamy do mikrofalówki na najniższą temperaturę na około 5-10 sekund. Śmietankę ubijamy w schłodzonym naczyniu, pod koniec miksowania dodajemy cukier puder, śmietan-fix i ser. Nie przestajemy miksować. Dodajemy zimną żelatynę.
4.Nadziewanie: Rurki nadziewamy z obu stron kremem. Wkładamy do lodówki na całą noc. Smacznego :o)
Komentarze