Sycylijski przysmak na polskim stole!Rurki Cannoli wyszły niesamowicie delikatne i chrupiące.Wypełniłam je kremem o smaku limonkowym , który idealnie orzeźwia całość!
Cannoli z kremem limonkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
CIASTO:
Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto, zawijamy w folię, odstawiamy na ok. godzinę do lodówki.
Po schłodzeniu rozwałkowujemy bardzo cienko, wycinamy okręgi ( ok. 7 cm ), nawijamy na metalowe rurki ( dokładnie sklejamy, tak by zapobiec otwieraniu podczas smażenia ).
Nawinięte na rurki ciasto smażymy na głębokim oleju, pilnując, żeby całe rurki były zanurzone w oleju.
NADZIENIE:
Ricottę mieszamy z cukrem pudrem, sokiem z limonki i otartą skórką.
Dodajemy ubitą na puch śmietanę , mieszamy i chłodzimy ok. 30 minut.
CAŁOŚĆ:
Cannoli nadziewamy przygotowanym serkiem bezpośrednio przed podaniem.
Komentarze