1.Mleko na budyń gotujemy, odkładając odrobinę wedle przepisu na opakowaniu, żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy budyń z torebki i odłożone mleko. Wlewamy do gotującego się mleka, dodajemy do jeszcze ciepłego budyniu czekoladę. Po odtudzeniu ucieramy z masłem.
Druga masa:
Kajmak mieszamy ze słonecznikiem.
Biszkopty przekładamy masami i słodzimy tort
Krem do zdobienia to krem maślany na bazie bezy:
Białka rozcieramy z cukrem na parze wodnej, aż do rozpuszczenia się cukru, jeśli jajka zbytnio się zagrzeją odkładamy do ostygnięcia. Następnie ubijamy na gęstą masę i dodajemy po łyżce masła. Masa może wyglądać na zważoną, ale po pewnym czasie wszystko wróci do normy. dodajemy olejek i barwnik.
Tylką szprycy, np. wilton 1M formujemy róże obsypujemy brokatem i studzimy.
Komentarze