Tort "Roses"

0 (0 ocen)

Polecam. Stosunkowo szybki w wykonaniu, ale godny poświęcenia.

Składniki:

  • -5 biszkoptów (przepisy na nie w innych moich przepisach)
    Masy:
    -2 żółtka
    -3budynie
    -tabliczka czekolady
    -0,5 szkl cukru
    -masa kajmakowa
    -1,3 kostki masła
    -1.5 l mleka
    -200g słoneczniku łuskanego
    Krem do zdobienia:
    -12 jajek
    -600 g cukru
    -3,5 opakowania masła
    -olejek zapachowy
    -brokat jadalny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort "roses" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko na budyń gotujemy, odkładając odrobinę wedle przepisu na opakowaniu, żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy budyń z torebki i odłożone mleko. Wlewamy do gotującego się mleka, dodajemy do jeszcze ciepłego budyniu czekoladę. Po odtudzeniu ucieramy z masłem.
    Druga masa:
    Kajmak mieszamy ze słonecznikiem.
    Biszkopty przekładamy masami i słodzimy tort
    Krem do zdobienia to krem maślany na bazie bezy:
    Białka rozcieramy z cukrem na parze wodnej, aż do rozpuszczenia się cukru, jeśli jajka zbytnio się zagrzeją odkładamy do ostygnięcia. Następnie ubijamy na gęstą masę i dodajemy po łyżce masła. Masa może wyglądać na zważoną, ale po pewnym czasie wszystko wróci do normy. dodajemy olejek i barwnik.
    Tylką szprycy, np. wilton 1M formujemy róże obsypujemy brokatem i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować