Buraczki z papryką.

5 (167 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Buraczki często podaję do niedzielnego obiadu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 kg buraczków
    4 cebule
    8 duzych papryk
    1 / 2łyżeczki papryki w proszku

    zalewa:
    1 szklanka octu
    2 szklanki wody
    1-2 łyżeczki soli
    1 /2 szklanki cukru
    ziele angielskie i liść laurowy
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki z papryką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki umyć i włożyć do wrzątku, podgotować, aby lekko zmiękły, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać pokroić drobno, posypać solą i zostawić na 1 / 2 godziny.
  • 2. Składniki zalewy zagotować. Do wrzącej zalewy wrzucić paprykę i cebulę i gotować około 20 minut. Następnie dodać pokrojone buraczki i wszystko razem zagotować. Gorące buraczki przekładać do wyparzonych słoisków. Zakręcić i odwracać do góry nogami. Mozna odrazu zimne podawać do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować