Bogracz, czyli zupa gulaszowa

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Za oknem pogoda nie najlepsza, w takie dni człowiek ma ochotę na coś konkretnego i ciepłego, a co jest lepszego niż pyszna i sycąca zupa gulaszowa. Połączenie mięsa, warzyw i przypraw... Pychota.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:


  • ok. 500g mięsa na gulasz
    300g pieczarek
    czerwona papryka
    duża marchew
    seler
    pietruszka
    duża cebula
    łyżeczka słodkiej i ostrej papryki
    szczypta chilli
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka koncentratu
    1 łyżka ketchup
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    ok. 1litra bulionu



    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa Gulasz Bogracz

Bogracz, czyli zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, marchew i pietruszkę kroimy w plasterki. Cebulę, seler i paprykę kroimy w kostkę.
    Mięso wraz z cebulą podsmażamy na maśle ok. 10minut. Gdy mięso nabierze koloru, dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy jeszcze przez jakieś 10 minut.
  • 2. Po tym czasie mięso z warzywami przekładamy do garnka i zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem i ketchupem. Doprawiamy do smaku.

    I gotujemy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ja gotowałam prawie 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować