Zupa gulaszowa z papryką (bogracz)

4.5 (170 ocen)

Bogracz to pyszna węgierska potrawa, która ma konsystencję zupy gulaszowej. Jest gęsty, pożywny, nasyci i rozgrzeje każdego. Można podawać go z chlebem lub z kluseczkami.

Składniki:

  • 500g mięsa wieprzowego na gulasz
    2 czerwone papryki
    1 żółta papryka
    4-5 ogórków konserwowych
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    3 łyżki ketchupu
    Sól, pieprz
    Ostra mielona papryka
    Mąka
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zupa gulaszowa z papryką (bogracz) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oprószyć mąką. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, aż zbrązowieje. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką, zalać wodą do mniej więcej 3/4 objętości garnka (tak, aby woda przykryła mięso). Mięso dusić pod przykryciem przez około godzinę (aby zmiękło). Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę papryki i ogórki. Doprawić koncentratem pomidorowym i ketchupem. Gotować jeszcze około 20 min. W razie potrzeby doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować