Zupa gulaszowa z papryką (bogracz)

  • wyświetlono: 2191 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Bogracz to pyszna węgierska potrawa, która ma konsystencję zupy gulaszowej. Jest gęsty, pożywny, nasyci i rozgrzeje każdego. Można podawać go z chlebem lub z kluseczkami.

AnetaJ

Składniki

500g mięsa wieprzowego na gulasz
2 czerwone papryki
1 żółta papryka
4-5 ogórków konserwowych
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki ketchupu
Sól, pieprz
Ostra mielona papryka
Mąka
Olej

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa gulaszowa z papryką (bogracz)

  • 1. Mięso oprószyć mąką. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, aż zbrązowieje. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką, zalać wodą do mniej więcej 3/4 objętości garnka (tak, aby woda przykryła mięso). Mięso dusić pod przykryciem przez około godzinę (aby zmiękło). Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę papryki i ogórki. Doprawić koncentratem pomidorowym i ketchupem. Gotować jeszcze około 20 min. W razie potrzeby doprawić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataOgórkipaprykagulaszdanie mięsneprosty przepisrozgrzewające danieZupa gulaszowa z papryką bogracz

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa z pulpecikami

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Zupa gulaszowa z pulpecikami

Przepyszna i niesamowicie sycąca...

Zupa gulaszowa z zacierkami

Dodane przez: bogusia82

Zupa gulaszowa z zacierkami

Bardzo smaczna i sycąca zupa gulaszowa...

zupa

Dodane przez: Cukiereczek

Staropolska zupa gulaszowa z karkówką

Zupy gulaszowe są pożywne i sycące,...

Gulaszowa zupa z dzika

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Gulaszowa zupa z dzika

Smaczna ,syta i gęsta zupa z dziczyzną...

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Dodane przez: anemon

Zupa gulaszowa z pieczarkami

To bardziej rodzaj dania jednogarnkowego...

Zupa gulaszowa z fasolą

Dodane przez: Marcia66

Zupa gulaszowa z fasolą

Sycąca zupa z mielonym mięsem,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE