" Blondies - ciasto z masłem orzechowym i białą czekoladą "

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepyszna " siostra " popularnego Brownie - ciasto z masłem orzechowym i kawałkami białej czekolady.

  • 45 min

Składniki:


  • - mąka pszenna - 125 g
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - masło ( w temperaturze pokojowej ) - 100 g
    - masło orzechowe - 150 g
    - cukier - 175 g
    - jajko - 1 szt
    - olejek do ciast waniliowy - 1 łyżka
    - biała czekolada - 80 g


    Dodatkowo:

    - serduszka do ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

" blondies - ciasto z masłem orzechowym i białą czekoladą " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

    W osobnym garnku miksujemy masło orzechowe z miękkim masłem.

    Dodajemy cukier , roztrzepane jajko i olejek.

    Miksujemy aż do połączenia składników.

    Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i pokrojoną białą czekoladę.

    Mieszamy łyżką.

    Ciasto wylewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 170C.



    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować