Biszopt z truskawkami i masą budyniową

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Proponuje na dzisiaj biszkopt z masa budyniową na to truskawki i galaretka . Pysznie i na czasie lecz truskawki się kończą i niedługo nie będzie rarytasów .

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • Biszkopt:
    3 jaja
    Mąka tortowa 170 gram typ 450
    Proszek do pieczenia pół łyżeczki
    Cukier 150 gram
    Masa budyniowa:
    2 budynie śmietankowe
    Mleko 700 ml
    Cukier 4 łyżki
    Margaryna 100 gram
    Góra ciasta:
    3 galaretki truskawkowe
    300 gram truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszopt z truskawkami i masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Miksujemy jaja na puch z cukrem. Mąkę i proszek do pieczenia wsypujemy do przesiewacza . Przesiewamy mąkę nad miską i mieszamy łyżką, aż do ostatniego ” okruszka” Wymieszaną masę wkładam do tortownicy wyłożonej folia aluminiową. Piekę 25 minut w 170 stopniach.
  • 2. Masa budyniowa:
    Mleko wlewam do garnka 500 ml. Dodaje cukier i mieszam do rozpuszczenia. Wstawiam na gaz i dodaje margarynę mieszam , aż margaryna się rozpuści i mleko się zagotuję . Budyń mieszam w 200 ml mleku i dodaje do gotującego mleka . Ugotowany budyń przelewam na ostudzony biszkopt .

  • 3. Truskawki przepołowione no połowę wciskam przy rancie w tortownicy na około , a resztę układam na środku na całej powierzchni . Wstawiam do lodówki do ostygnięcia. Rozrabiam galaretkę w 800 ml wody 3 sztuki i wstawiam do wody zimnej by ostygła szybciej. Wlewam sztywniejąca galaretka na truskawki i do lodówki po 2 godzinach jest gotowe .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować