Biszkopt z owocami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dzień dobry. Ciasto to przygotowałam na moje imieniny i całej rodzinie bardzo smakowało, wygląda wspaniale, a przepis nie jest czasochłonny i trudny.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto: 1/2 kostki masła lub margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru wanilinowego, 2 jajka, 1 szklanka mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, tłuszcz i bułka tarta do formy. Krem i dekoracja: 1 torebka galaretki cytrynowej lub brzoskwiniowej, 2 serki homogenizowane waniliowe (150g każdy), owoce: jabłko, kiwi, winogrona zielone i czerwone, pomarańcza.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: miękkie masło utrzeć z cukrami, cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, następnie do masy przesiać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Nałożyć do przygotowanej płaskiej formy o średnicy 26 cm i piec 20-25 min w temperaturze 180 st C. Wyjąć z formy, ostudzić. Krem: rozpuścić galaretkę w 250 ml gorącej wody, schłodzić w lodówce aż będzie zimna, ale nie zastygnięta, połowę wlać do miski w której wcześniej wyłożono serki homogenizowane, wymieszać. Wstawić miskę z kremem na ok 5 min do lodówki, gdy krem będzie lekko zastygnięty przelać go na ciasto i udekorować owocami, które następnie należy polać resztą galaretki. Ciasto włożyć do lodówki by galaretka zastygła do końca.

Porady

Przepis można modyfikować dodając różne owoce i galaretki, a także inny smak serków

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować