Biszkopt z galaretkami

4.5 (153 ocen)

Takie proste ciasta są najlepsze. Można też przełożyć ciasto jakąś masą i dopiero ułożyć galaretki, ale ja wolę takie

Składniki:

  • CIASTO
    jajka - 4 szt
    mąka - 4 łyżki
    cukier - 4 łyżki
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    galaretka truskawkowa - 1 opak
    galaretka agrestowa - 1 galaretka
    galaretka pomarańczowa - 2 opak
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Biszkopt z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Agrestową galaretkę i truskawkową, wylać na podłużną foremkę, każdą oddzielnie i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  • 3. Ciasto białka oddzielić od żółtek, z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając.
  • 4. Następnie przesiać do piany mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
  • 5. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstawić do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop.
    Upieczony biszkopt ostudzić.
  • 6. Galaretki agrestowa i truskawkowa pokroić w kostkę, ułożyć na cieście.
  • 7. Zalać galaretki i ciasto tężejącą pomarańczową galaretką, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować