BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Podstawowy przepis do wykonania biszkoptu, gotowego do nasaczania i przekładania. Zawsze sie udaje, nie opada

  • 30 min

Składniki:

  • na prodiż 28 cm: do przekrojenia na 2 lub 3 częsci
    6 jajek
    15 łyżek cukru
    15 łyżek mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty

Biszkopt- baza do tortów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto do pieczenia 1. Białka oddzielamy od zółtek, miksujemy na sztywno.Stopniowo dodajemy po 1 żółtku,dalej miksujemy. Dodajemy po torchu cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok.25 minut. Studzimy

Porady

Jeśli chcemy mieć ciemny biszkopt, razem z mąką mieszamy 3 lub nawet 4 łyżki ciemnego kakao.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować