Białe kuleczki z bulionem

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

nowa wersja tradycyjnego rosołu z makaronem

  • 30 min

Składniki:

  • NA KULECZKI
    - 4 -5 łyżek mąki ryżowej
    - szczypta czosnku granulowanego
    - woda niegazowana (min. 2 łyżki)

    + BULION wg ulubionego przepisu
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Białe kuleczki z bulionem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na kluseczki zarobić ręką. W razie potrzeby dolewać po odrobinie wody, aż ciasto zrobi się zbite i elastyczne. Odstawić je na kilka chwil do lodówki.
  • 2. W między czasie ugotować bulion według własnego przepisu.
  • 3. Wyjąć ciasto z lodówki i formować palcami niewielkie kuleczki, które potem należy wrzucić do wrzącego wywaru i pogotować 5-7 minut.

Porady

Podawać bulionik z dodatkiem pokrojonej marchewki i zieloną pietruszką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ryżowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować