Biała kiełbasa zapiekana

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest bardzo smaczna i robi się ją dość szybko. Można ją podawać nie tylko na święta.

Składniki:

  • 1 kg surowej białej kiełbasy
    2 cebule
    5 ząbków czosnku
    łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa zapiekana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem i ciasno układamy kiełbasę.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki. Ząbki czosnku obieramy. Kiełbasę obkładamy cebulą i obranym czosnkiem.
  • 3. Naczynie z kiełbasą wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 °C i pieczemy godzinę, co jakiś czas nakłuwając kiełbasę, aby wypłynął nadmiar tłuszczu i wody. Podajemy na gorąco z chrzanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Kiełbasa Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować