Bezglutenowe placki z mango

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bezglutenowe placuszki z musem z mango, przepis powstał z potrzeby chwili, szczęśliwie miałam pod ręką pyszne, dojrzałe mango. Placki są delikatne i wilgotne. Możemy podawać je z syropem klonowym lub palmowym, śmietaną, bądź jeść same.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 16 szt.:
    • 1 duże, dojrzałe mango
    • 2 jajka
    • 100 g. mąki kukurydzianej
    • 40 g. mąki z tapioki
    • 20 g. ksylitolu
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego
    • 2 łyżki mleka roślinnego
    • 1 łyżka cukru z wanilią (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Bezy Placki

Bezglutenowe placki z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obieramy, kroimy na kawałki i blendujemy. Do zblendowanego mango dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą masę. Placki smażymy na patelni bez tłuszczu. Podajemy same, z syropem klonowym lub oprószone cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować