baranek wielkanocny

4.99 (171 ocen)

  • 1 godz. 15 min

nadszedł czas...na pieczenie baranka...jest on niezbędny do koszyczka...a idąc z wizytą w święta bierzemy go jako prezent

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    1/2 kostki margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Baranek wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • forma na baranka wielkanocnego 1. Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto. Schłodzić około10 minut w lodówce.
  • forma na baranka wielkanocnego 2. Formę na baranka wielkanocnego dobrze natłuścić, a następnie wypełnić ciastem i piec w temperaturze 180 st. C. przez 50 - 60 minut.
  • image-0cp59uc 3. Po upieczeniu ostrożnie wyjąć baranka z formy i pozostawić do ostygnięcia. Można przewiązać szyję baranka wstążką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować