1.Biszkopt: białka ubić, dodawać stopniowo cukier, potem żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i na koniec olej.
2.Połowę ciasta wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm.
3.Drugą połowę ciasta wymieszać z 1 łyżką kakao i wylać na ciasto białe.
4.Na wierzch powpychać małe kawałki jabłka.
Piec około 40 minut w temp. 180 stopni.
5.Masa: margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po jednym żółtku.
Dwa banay zetrzeć na grubej tarce i dodać do utartej masy, ucierać , pod koniec dać gęstniejącą galaretkę zieloną.
Masę wyłożyć na upieczony biszkopt i włożyć na chwilę do lodówki, aby masa zgęstniała. Następnie na wierzch pokroić 2 banany w plastry.
6.Dwie galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu i zalać gęstniejącymi ciasto.
Komentarze