babka z rodzynkami

4.7 (175 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Babka łatwa i szybka w wykonaniu, nadziana sporą ilością rodzynek.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    2 szkl + łyżka mąki pszennej
    3/4 szkl cukru pudru
    4 jajka
    1 szkl rodzynek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    sok wyciśnięty z jednej cytryny
Wystaw ocenę:

4.7 (175 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z pudrem na puch. Dodać sok z cytryny, następnie dodawać po jednym żółtku ciągle miksując. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać.
  • 2. Białka ubić na pianę. Przełożyć do masy, delikatnie przemieszać.
  • 3. Rodzynki wymieszać z łyżką mąki. Przełożyć do masy, wymieszać.
  • 4. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec 45-50 minut w 180 stopniach C.

    Podawać przestudzoną, udekorowaną polewą czekoladową lub cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować