Babka z jogurtem

4.5 (145 ocen)

  • 60 min

Pyszna prosta dobrze wyrośnięta babka z jogurtem.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g jogurtu naturalnego
    4 jajka
    450 g mąki
    250 g cukru
    160 ml oleju
    8 g cukru waniliowego
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka z jogurtem 1. Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy. Wlewamy jogurt, olej i dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy ok. 60 minut w temp. 170*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować