Babka długo świeża

4.5 (143 ocen)

Szybkie, tanie i długo świeże ciasto

Składniki:

  • 80 dag mąki
    kostka margaryny
    40 dag cukru
    6 jaj
    3/4 szklanki mleka
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka długo świeża - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć margarynę z cukrem i jajkami, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec wlać mleko. Całość wymieszać i podzielić na 2 nierówne części. Do mniejszej dodać kakao. na blaszkę 35x12 wyłożyć warstwę białego ciasta i przykryć warstwą kakaową. piec około 50 min w temp 180C Placek długo utrzymuje świeżość.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować