Babka bez jajek i mleka

4.48 (162 ocen)

  • 45 min

Jestem mamą karmiącą dziecka z alergią na nabiał i wiem jak ciężko zrobić coś na słodko . Babka smakuje wspaniale i łatwo się ją robi.

  • 45 min

Składniki:

  • 250g mąki
    200g cukru
    2 łyżki proszku do pieczenia
    0.5 łyżeczki sody
    cukier waniliowy
    250ml wody
    50ml oleju
    1 łyżka octu balsamicznego
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka bez jajek i mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki wymieszać.
  • 2. Dodać wszystkie płynne. Ubić mikserem
  • 3. Wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec w nagrzanym do 170 C pieczniku ok. 35 minut.
  • 4. Wystudzoną obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.37 (237 ocen)

babka cytrynowa bez jajek

To może cię zainteresować