Babeczki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zrobiłam je na chrzest mojego synka . Z talerza zniknęły w mgnieniu oka ;)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Babeczki (zdjęcia: 4)
    Składniki
    • Ciasto na babeczki
    - 2 szklanki mąki
    - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    -3/4 szklanki cukru pudru
    - 1 jajko
    - kostka masła 200 g
    -łyżeczka proszku do pieczenia
    - kakao
    • Krem na babeczki
    - szklanka cukru pudru
    - 100 g masła
    - serek homogenizowany najlepiej o jakimś smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki przesiać , wsypać proszek do pieczenia i cukier puder . Zrobić wgłębienie w kopcu , zetrzeć na tarce kostkę masła i wbić jajko .Wszystkie składniki zagnieść . Podzielić na pół . Do jednej części dodać kakao Foremki do babeczek wylepić ciastem .
    Masło zmiksować na jasną, puszystą masę. Dodawać do niego po trochę cukru pudru Miksować, aż składniki się połączą. Dodać serek . Po połączeniu składników spróbować kremu. Jeśli jest zbyt maślany - dodać trochę cukru pudru, jeśli zbyt słodki - dodać trochę masła. Do jasnych babeczek można dać krem z dodatkiem kakao .
    Ciastka napełnić kremem .Udekorować owocami .

Porady

1. Nie należy przesadzać z ilością kakao - im więcej się doda tym ciasto będzie mniej słodkie a bardziej gorzkie 2.Można mieszać kolory ciast wtedy babeczki będą łaciate . 3.Masło musi być w temperaturze pokojowej 4.Na dno babeczek można położyć pokrojona galaretkę, rodzynki zanurzone w alkoholu , kawałki czekolady itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować