• Babcine Ciasto Drożdżowe

    Dodane przez: Sorymina

  • Prosty przepis na ciasto drozdzowe odziedziczony po Babci

  • Składniki

    Skladniki na ciasto:

    1 kostka drozdzy
    75 dkg maki
    3 jajka
    10 dkg margaryny
    Szczypta soli
    3/4 szkl. mleka (zimnego)
    Owoce (w zaleznosci od humoru i sezonu)


    Skladniki na kruszonke:
    Maka
    Cukier
    Margaryna

  • Sposób przygotowania

    1.

    Wykonanie ciasta 1Drozdze rozkruszyc i zasypac cukrem. 2.Po rozpuszczeniu drozdzy dolac rozpuszczona margaryne i wymieszac z mlekiem. 3.Dodac jajko, wymieszac i dodac sol i make , i ponownie wymieszac. 4.Miske z masa wstawic do drugiej miski z goraca woda do wyrosniecia. 5.Po wyrosnieciu, wylozyc ciasto na blache i posypac owocami. 6.Posypac kruszonka. 7.Piec ok. 1h

    2.

    Wykonanie kruszonki Wszystko dokladnie wymieszac.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, slodkie_zycie, szkola_babci, mama_mnie_nauczyla
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Sorymina

Sorymina 3

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-18T16:20:44+02:00

325 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »