Agrestowe z bezą

4.97 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To kwaskowate ciasto jest pyszne i łatwe do przygotowania.

Składniki:

  • Ciasto: szkl. cukru
    ● op. cukru wanil.
    ● 5 żółtek
    ● 2 łyżeczki proszku do piecz.
    ● 3 szkl. mąki krupczatki
    ● 25 dag masła

    Masa:
    1 l kompotu z agrestu (bez owoców)
    ● 1 kg agrestu
    ● 3 budynie wanil.

    Beza: 6 białek
    ● 2 budynie śmiet.
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 25 dag płatków migdałów
Wystaw ocenę:

4.97 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Agrestowe z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem.
    Dodajemy żółtka i cukier waniliowy.
    Ciągle ucierając, wsypujemy
    mąkę z proszkiem.
    Ciasto wstawiamy do lodówki
    na 30 minut. Dzielimy na 2
    części: z mniejszej robimy
    kruszonkę, większą wylepiamy
    dno blachy (36x36 cm).
  • 2. Budynie mieszamy z kompotem,
    zagotowujemy. Wsypujemy
    owoce. Studzimy, wykładamy
    na ciasto. Białka
    ubijamy z cukrem, wsypujemy
    budynie i chwilę ubijamy. Wykładamy
    na masę. Posypujemy
    kruszonką i płatkami. Pieczemy
    45 minut w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować