Pieczarki z szpinakiem i suszonymi pomidorami

5 (184 ocen)

Sałatka, jarzynka, przystawka... jakkolwiek zaklasyfikujemy to danie jedno jest pewne – połączenie wyrazistych pieczarek, świeżego szpinaku i słodkawych suszonych pomidorów jest wyborne. Polecam gorąco wypróbować to wiosenne zestawienie smaków.

Składniki:

  • 400g małych pieczarek
    3 duże garście świeżego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    duża biała cebula
    łyżka oliwy z oliwek
    łyżka masła
    sól, czarnym pieprz
    ½ słoika suszonych pomidorów w oliwie
    2-3 łyżeczki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Jarzynka

Pieczarki z szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Cebulę siekamy w pół plasterki a czosnek w cieniutkie plasterki, szklimy na tłuszczu. Pieczarki kroimy na pół i podsmażamy z cebulką. Skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy aż grzyby się zarumienią. Dodajemy solidna porcję świeżego, umytego szpinaku i podsmażamy jeszcze chwilę aż szpinak zmięknie ale pozostanie jędrny. Solimy i pieprzymy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować