Smażony domowy makaron

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zawsze robię makaron w większej ilości. Część moja rodzina zjada z rosołem bądź inną zupą, a z reszty tworzę inne, pyszne danie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250-300 g chudego surowego boczku
    6 jaj ( u mnie od kur szczęśliwych)
    miseczka domowego makaronu z poprzedniego dnia
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Carbonara

Smażony domowy makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Na patelni wytapiam boczek na chrupiące skwarki. Dodaję makaron, mieszam i smażę, aż makaron będzie gorący.
  • makaron 2. Wbijam całe jajka, doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszam i smażę do ścięcia jajek.

Porady

Moje jajka były świeżutkie, dlatego wbiłam bezpośrednio na patelnię. W innym razie proponuję wybijać po jednym do miseczki dla upewnienia się o ich świeżości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Boczek Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować