Zupka na przeziębienie

0 (0 ocen)

Ostatnio złapało mnie przeziębienie i nic przez gardło mi nie przechodziło. A zawsze kiedy jestem chora robię właśnie tę zupkę a'la krupnik.

Składniki:

  • - 2 udka z kurczaka
    - 2 duże marchwie
    - 1 i 1/2 torebki kaszy jęczmiennej
    - 2 łyżki natki pietruszki
    - 1 łyżka siekanej magii
    - 1 kostka rosołowa
    - ok. 2,5- 3 l. wody
    - sól, pieprz do smaku
    - 1 łyżka mrożonego kopru lub świeżego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupka na przeziębienie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka i starta na grubych oczkach marchew zalewamy wodą i gotujemy ok. 45 min. aż zmiękną. Po tym czasie wsypujemy kaszę. Dodajemy kostkę rosołową. Mieszamy. Po 20 min. zupę doprawiamy i dodajemy zieleninę.

Porady

zupa robiona wieczorem, dlatego słabe zdjęcie robione telefonem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować