Zupa z soczewicy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywna zupa z kuchni kolumbijskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - olej: 1 łyżeczka
    - kiełbasa chorizo pokrojona w plasterki: 1 szklanka
    - ząbki czosnku roztarte: 1 sztuka
    - cebula posiekna: 0.5 szklanki
    - cebula dymka posiekana: 1.4 szklanki
    - pomidory posiekane: 0.5 szklanki
    - woda: 5 szklanek
    - soczewica: 1.25 szklanki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - marchew tarta: 0.5 szklanki
    - ziemniaki pokrojone w kostkę: 0.5 szklanki
    - kumin mielony: 1.4 łyżeczki
    - śmietana 36%: 0.5 szklanki
    - kolendra posiekana: 3 łyżki
    - sok z limonki: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chorizo smażyć przez 5 minut na oliwie. Osączyć z tłuszczu na papierze. Do tłuszczu, który pozostał ze smażenia chorizo dodać marchew, cebulę, czosnek, pomidory i dymkę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć 12 minut. Dodać kumin i smażyć jeszcze minutę. Dodać soczewicę i wodę. Zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem przez 45 minut. Do zupy włożyć chorizo i ziemniaki. Gotować jeszcze 15 - 20 minut. Zupę można podawać z kremem kolendrowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować