Zupa z selera naciowego

3 (1 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • 400 g selera naciowego naciowego
    Włoszczyzna
    2 ziarna ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    Kawałek papryczki chilli
    Skorupki z cebuli (podsmażone na suchej patelni)
    3 ziemniaki
    Sól ,pieprz
    Odrobina vegety
    1/2 natki pietruszki
    2 łyżki zacierek babuni
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z włoszczyzny ,ziela angielskiego ,liści laurowych ,papryczki ,podsmażonych łupinek cebuli ,soli i pieprzu przygotować bulion warzywny. Warzywa i łupinki wyciągnąć ,marchew pokroić w talarki. Do bulionu wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki ,pokrojony w słupki seler ,zacierki i gotować jeszcze 30 min. Pod koniec gotowania wrzucić do zupy marchew oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą ,pieprzem i odrobiną vegety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować