Zupa „z rekina”

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pierwszy raz jadłam taką zupę, będąc na wczasach nad morzem.

Składniki:

  • 2 filety z ryby morskiej
    2 ziemniaki
    cebula
    marchewka
    mały por
    pietruszka
    pomidor
    1/4 wędzonej makreli
    łyżka koncentratu pomidorowego
    przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziołowy i ziarnisty, słodka mielona
    papryka, sól morska
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa „z rekina” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Pora oczyszczamy, myjemy i kroimy w krążki. Warzywa zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
    Gotujemy 20 minut.
  • 2. Pomidora sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Filety myjemy i kroimy w kawałki. Dodajemy do wywaru wraz z pomidorami i koncentratem. Solimy. Gotujemy 10 minut.
  • 3. Z makreli usuwamy ości, wkładamy do zupy. Doprawiamy i posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować