Zupa z czerwonym winem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Zupa z czerwonym winem - idealna na chłodne dni

  • Łatwy

Składniki:


  • - mięso wieprzowe lub wołowe: 500 gramów
    - boczek wędzony: 130 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - czerwone wino: 150 mililitrów
    - bulion mięsny (może być z kostki): 600 mililitrów
    - czosnek: 1 ząbek
    - tymianek (duże): 2 szczypty
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - marchewka: 2 sztuki
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - natka pietruszki (posiekana): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z czerwonym winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kawałki, boczek w kostkę. Cebulę obrać pokroić na
    talarki.
    W garnku na silnie rozgrzanym oleju podsmażyć mięso i boczek, często
    mieszając. Dodać cebulę i podsmażyć na złoty kolor.
  • 2. Wlać wino i bulion mięsny. Czosnek pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka. Dodać tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę
    obrać,pokroić na plasterki wrzucić do garnka 25 minut przed końcem
    gotowania. Papryki pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne, umyć
    pokroić na paski i dodać do zupy na 10 minut przed zakończeniem
    gotowania zupy.
  • Zupa z czerwonym winem 3. Zupę posypać posiekaną natką pietruszką.
    Zupę można podać z każdym rodzajem chleba,który maczany z zupie jest
    bardzo smaczny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwone wino Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować