Zupa z czerwonym winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na kawałki, boczek w kostkę. Cebulę obrać pokroić na
talarki.
W garnku na silnie rozgrzanym oleju podsmażyć mięso i boczek, często
mieszając. Dodać cebulę i podsmażyć na złoty kolor.
2.Wlać wino i bulion mięsny. Czosnek pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka. Dodać tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę
obrać,pokroić na plasterki wrzucić do garnka 25 minut przed końcem
gotowania. Papryki pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne, umyć
pokroić na paski i dodać do zupy na 10 minut przed zakończeniem
gotowania zupy.
3.Zupę posypać posiekaną natką pietruszką.
Zupę można podać z każdym rodzajem chleba,który maczany z zupie jest
bardzo smaczny.
Komentarze