Zupa z czerwonych buraków

4.45 (186 ocen)

  • 1 min

To prosta i zdrowa zupa. Nauczyłam się jej robić od teściowej.

  • 1 min

Składniki:

  • 4 skrzydełka
    6 buraków czerwonych
    1/2 kg ziemniaków
    1 marchewkaposy
    4 łyżki śmietany
    majeranek
    liście laurowe,ziele angielskie
    pieprz,sól
Wystaw ocenę:

4.45 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z czerwonych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 1,5 litra wody dodajemy skrzydełka,liście i ziele. Gotujemy pod przykryciem aż mięsko będzie miękkie. Obrane i umyte buraki oraz marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki kroimy w kostkę i wszystko dodajemy do wywaru. Gotujemy. Na koniec zaprawiamy śmietaną. Całość doprawiamy solą i pieprzem,posypujemy majerankiem i zupa gotowa. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować