Zupa rybna z grzankami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Gęsta i rozgrzewająca zupa rybna

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 450g mrożonej włoszczyzny
    400g fileta z ryby bez skóry ( u mnie dorsz czarniak)
    1 strączek chili
    1 plasterek imbiru
    4 łyżki oleju rzepakowego
    ziele angielskie
    liście laurowe
    1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
    1 łyzka kaszki manny
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    2 kromki pieczywa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna Dania jednogarnkowe

Zupa rybna z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy włoszczyznę razem z wędzoną sproszkowaną papryką, zielem angielskim i liśćmi laurowymi
  • 2. Do przesmażonych warzyw dodajemy kaszkę mannę, około 1 litra wrzątku - do pokrycia warzyw i chwile gotujemy około 5 minut. Gdy powstanie juz warzywny wywar dodajemy koncentrat pomidorowy i kawałki ryby - zanurzamy w warzywach.
    Gotujemy około 10 minut- nie mieszamy, by nie podzielić na mniejsze części ryby.
  • 3. Tuż przed podaniem ścieramy imbir, dodajemy pokrojone chili. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Pieczywo podgrzewamy w opiekaczu na zloty kolor
    Do misek wlewamy gorącą zupę z dużymi kawałkami ryby, a do miski wkładamy gorącą grzankę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować