Zupa rybna z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy włoszczyznę razem z wędzoną sproszkowaną papryką, zielem angielskim i liśćmi laurowymi
2.Do przesmażonych warzyw dodajemy kaszkę mannę, około 1 litra wrzątku - do pokrycia warzyw i chwile gotujemy około 5 minut. Gdy powstanie juz warzywny wywar dodajemy koncentrat pomidorowy i kawałki ryby - zanurzamy w warzywach.
Gotujemy około 10 minut- nie mieszamy, by nie podzielić na mniejsze części ryby.
3.Tuż przed podaniem ścieramy imbir, dodajemy pokrojone chili. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczywo podgrzewamy w opiekaczu na zloty kolor
Do misek wlewamy gorącą zupę z dużymi kawałkami ryby, a do miski wkładamy gorącą grzankę.
Komentarze