Można nazwać ją jesienną zupą ogórkową, bo takie ogórki mamy pod koniec lata kiedy kończy się sezon na małosolne, szczerze polecam, jest mega pyszna :)
30 min
Dla 6 osób
Składniki:
2 udka kurczaka
800 g ogórków małosolnych prze kiszonych
mała włoszczyzna
3 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
2 łyżki kaszy manny do zagęszczenia
5 ząbków czosnku
pęczek posiekanego koperku
sól, pieprz do smaku
250 ml śmietanki słodkiej
Zupa ogórkowa inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone udka zalać wodą, posolić w wstawić do gotowania.
Gotować do miękkości mięsa, odcedzić, do wywaru dodać pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki, po 10 minutach przeciśnięty czosnek i pokrojone w kostkę ogórki i kaszę mannę, na koniec wsypać koperek, dodać rozdrobnione mięso z udek, pieprz i wlać śmietanę.
Komentarze