Zupa ogórkowa inaczej

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Można nazwać ją jesienną zupą ogórkową, bo takie ogórki mamy pod koniec lata kiedy kończy się sezon na małosolne, szczerze polecam, jest mega pyszna :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 udka kurczaka
    800 g ogórków małosolnych prze kiszonych
    mała włoszczyzna
    3 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
    2 łyżki kaszy manny do zagęszczenia
    5 ząbków czosnku
    pęczek posiekanego koperku
    sól, pieprz do smaku
    250 ml śmietanki słodkiej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone udka zalać wodą, posolić w wstawić do gotowania.
    Gotować do miękkości mięsa, odcedzić, do wywaru dodać pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki, po 10 minutach przeciśnięty czosnek i pokrojone w kostkę ogórki i kaszę mannę, na koniec wsypać koperek, dodać rozdrobnione mięso z udek, pieprz i wlać śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować