zupa mleczna tzw. zacierki

4.5 (141 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

coś innego na śniadanie

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    mąka
    mleko
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zupa mleczna tzw. zacierki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa mleczna 1. Do miseczki wbić jajko, dodać mąkę, zagnieść ciast tak aby powstała kulka (dodawać mąki do momentu aż ciasto nie będzie kleić się nam do rąk). Następnie odrywać po małym kawałku ciasta, formując małe kuleczki. Zagotować w garnku wodę ze solą, dodać przygotowane kulki, gotować na wolnym ogniu ok. 7 minut. Pozostałą wodę odlać, dodać ok. 1,5 szkl. mleka. Zagotować mleko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować