Zupa Króla Artura

  • wyświetlono: 585 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Rozgrzewająca zupa w sam raz na zimne dni z dodatkiem mięsa oraz aromatyczną przyprawa curry.

Beata-O
  • 15 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

• 1 filet z kurczaka
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• 2 papryki czerwone
• ½ kg ziemniaków
• 400 g groszku konserwowego
• 1 łyżka mąki pszennej
• ½ szklanki śmietany 12 %
• 3 łyżki przyprawy curry

• Sól
• pieprz
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa Króla Artura

  • mięso1. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
    Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą curry oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do garnka z ziemniakami.
  • warzywa2. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju, do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki grzyby oraz w paseczki papryki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Łączymy z ziemniakami i mięsem.
    Następnie dodajemy groszek odlany z zalewy i chwilkę gotujemy.
  • zupa3. Na koniec zagęszczamy zupę śmietaną rozrobioną z mąką.
    Zupa gotowa.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakgroszekcurrygrzybyfilet

Komentarze

Podobne przepisy

Kwaśnica

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Zupa kwaśnica

Jadłam już wiele razy kwaśnicę...

Rosyjska zupa

Dodane przez: dorota w

Rosyjska zupa

Bardzo ciekawa i smaczna zupa....

Zupa gyros

Dodane przez: Dalia84

Zupa gyros

„Szybka w robieniu, niezwykle sycąca....

.

Dodane przez: Anitka0804

Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana na bazie podsmażanych...

zupa węgierska

Dodane przez: Bellapi

Zupa Węgierska

Bardzo pyszna i rozgrzewająca zupa...

Zupa grzybowa

Dodane przez: Lidka Bawolska

Zupa grzybowa

Bardzo lubimy zbierać grzyby, dlatego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE