Zupa krem z pora z grzankami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Sezon grypowy w pełni, więc proponuje pyszną i zdrową zupę krem z pora, gęstą i aksamitną dzięki dodaniu serka topionego, łatwa i szybka w wykonaniu , produkty dostępne wszędzie i o każdej porze roku,przy czym nie zrujnuje budżetu domowego:)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • *1-2 ładne pory (tylko białe części)
    *2 ziemniaki
    *2 serki topione gouda śmietankowa
    *1 marchewka
    *1 cebula
    *1 ząbek czosnku
    *1 litr bulionu warzywnego
    *masło do smażenia
    *sól, pieprz
    *kminek mielony
    *posiekana natka lub szczypiorek do posypania
    *grzanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem z pora

Zupa krem z pora z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa krem z pora 1. Dokładnie oczyścić pory i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić por , cebulę i poddusić, ale nie przyrumienić. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, czosnek oraz marchewkę.
  • zupa krem z pora 2. Wymieszać, wlać bulion. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Zmiksować zupę na gładki krem , dodać serki topione.
  • 3. Przyprawić do smaku pieprzem, kminkiem. Zagotować. Przed podaniem posypać natką albo szczypiorkiem. Podawać najlepiej z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Ziemniaki Marchewka Serek topiony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować