Zupa krem z dyni

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

Idealna zupa na jesienne wieczory

  • 60 min

Składniki:


  • 500 g dyni hokkaido
    1 łyżka masła
    szczypta imbiru w proszku
    1/3 szklanki świeżego soku z pomarańczy
    100 g zblanszowanych migdałów
    150 g jogurtu naturalnego
    50 ml mleka
    łuskane ziarna dyni
    Sól, pieprz cayenne
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa z dyni

Zupa krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię, kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło, dodajemy dynię i szczyptę soli. Smażymy przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy imbir w proszku, sok pomarańczowy oraz wody aż do przykrycia dyni. Gotujemy do miękkości, przez około 30 minut.

    Dynię łączymy z jogurtem naturalnym, migdałami i mlekiem. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, doprawiamy solą oraz pieprzem. Zupę przed podaniem posypujemy pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować